Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-20 11:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/stockholm-ska-erbjuda-ukrainare-vaccinering/

SVERIGE

Stockholm ska erbjuda ukrainare vaccinering

”Vår hemsida är förmodligen inte känd bland de som anländer så vi behöver hjälp att sprida den här informationen via civilsamhället, media, ukrainska ambassaden och organisationer”, säger regionrådet Anna Starbrink.
Foto: Alexander Mahmoud

Region Stockholm förbereder sedan förra veckan olika åtgärder för att kunna ta emot ukrainska flyktingar. Nyanlända ska bland annat erbjudas hälsokontroller och vaccinering mot covid-19.

– Vi ska göra så mycket som möjligt för att de som behöver en fristad ska få det och stödja dem i deras hälsa, säger Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdregionråd.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.