Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-11 08:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/stor-oro-bland-kurder-i-sverige-efter-natouppgorelsen/

SVERIGE

Stor oro bland kurder i Sverige efter Natouppgörelsen

Yekbun Alp, Vänsterpartiets partistyrelseledamot, bor i Uppsala men besökte den svensk-kurdiska kulturföreningen i Stockholm under onsdagen. ”Jag vill besöka dem den här mörka dagen för att visa mitt stöd”, säger hon. Här tillsammans med Girin Kasirga och Vefa Bedlisi.
Yekbun Alp, Vänsterpartiets partistyrelseledamot, bor i Uppsala men besökte den svensk-kurdiska kulturföreningen i Stockholm under onsdagen. ”Jag vill besöka dem den här mörka dagen för att visa mitt stöd”, säger hon. Här tillsammans med Girin Kasirga och Vefa Bedlisi. Foto: Alexander Mahmoud

Efter Sveriges Natouppgörelse med Turkiet har rädslan bland svenskkurder ökat.

– Det finns en jätteoro bland kurder just nu. Jag hoppas verkligen inte att kurder låter sig tystas. Det är det som Erdogan vill, säger Vänsterpartiets partistyrelseledamot Yekbun Alp.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.