Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-28 07:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/stor-vattenlacka-stoppar-trafiken-i-goteborg/

SVERIGE

Stor vattenläcka stoppade trafiken i Göteborg

En omfattande vattenläcka vid Masthugget i Göteborg påverkar lokaltrafiken. Läckan uppstod halv sju på måndagsmorgonen intill hållplatsen Masthuggstorget på Första Långgatan.

TT Text

– Det är en 450-millimetersledning i gjutjärn från 1922 som brustit. Eftersom det finns flera ledningar i gatan har vi kunnat stänga av vattnet till den brustna ledningen utan att det blir problem för fastigheterna längs gatan, säger Ulrika Naezer, pressansvarig kommunikatör på Kretslopp och vatten på Göteborgs stad.

All trafik längs Första Långgatan stoppades och flera spårvagnslinjer har letts om.

Reparationsarbetet har inletts. En grävskopa frilägger den skadade ledningen.

– Antingen läggs en sorts förband på ledningen eller så kapar vi av den skadade biten och ersätter den. Oavsett metod så går personalen inte hem förrän ledningen är lagad, säger Ulrika Naezer.

Enligt Ulrika Naezer är det mycket vanligt med läckor i nätet.

– Vi har ungefär en läcka per dag. Vårt ledningsnät är gammalt och behöver uppdateras.

Läs fler nyheter från Västsverige här.

Ämnen i artikeln

Göteborg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt