Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-04-02 06:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/storbrak-vid-alingsas-tingsratt-i-samband-med-rattegang-mot-misstankt-mordare/

SVERIGE

Storbråk vid Alingsås tingsrätt i samband med rättegång mot misstänkt mördare

Ett stort bråk utbröt på torsdagens förmiddag utanför tingsrätten i Alingsås. I domstolen pågår en rättegång mot en mordmisstänkt man som har pekats ut som medlem i ett kriminellt gäng i Borås.

Ett 15-tal personer drabbade på förmiddagen samman utanför Alingsås tingsrätt. Flera polispatruller tillkallades för att avstyra bråket och en anmälan om misshandel har upprättats.

– Det finns inte någon utpekad misstänkt i nuläget utan vi får fortsätta att arbeta med det, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

I tingsrätten pågår en rättegång mot en 22-årig man som misstänks ha mördat en 25-årig man i Borås i november 2020.

– Det går naturligtvis inte att utesluta ett det har ett samband med den pågående rättegången, säger Fredrik Svedemyr om bråket.

Polisen skriver på sin sajt att ett antal personer ska ha försvunnit från platsen strax efter bråket.

– Jag har inga uppgifter om några skadade eller att man ska ha behövt tillkalla ambulans, säger Fredrik Svedemyr.

Den åtalade 22-åringen kan enligt uppgifter till Borås-Tidning kopplas till ett kriminellt nätverk baserat i stadsdelen Norrby/Kristineberg. Fredrik Svedemyr kan dock inte svara på om polisen har kunnat identifiera några av de som deltog i bråket utanför tingsrätten i Alingsås som medlemmar i gänget.

– Jag har inga uppgifter om personerna i fråga. Men det går naturligtvis inte att utesluta att det skulle vara personer som är kopplade till rättegången, säger han.

Läs DN:s nyheter från Västsverige.