Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-29 00:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/storsatsning-pa-skogsjordbruk-ekologiskt-och-ekonomiskt-hallbart/

SVERIGE

Storsatsar på skogsjordbruk – kombinerar spannmål med shiitakesvamp

Mauricio Sagastuy, som har erfarenhet av agroforestry från både Brasilien och Tyskland, är lärare och den som utvecklat skogsjordbruksprojektet på Angereds gård. Han är också medlem i den ideella föreningen Agroforestry Sverige och just nu deras representant i dess europeiska motsvarighet, EURAF, som jobbar med nätverkande och lobbying i Europa.
Foto: Veronika Ljung-Nielsen

Äppelträd, hasselbuskar och shiitakesvamp i kombination med spannmålsgrödor, låter kanske främmande – och det är inte konstigt. Skogsjordbruk, eller agroforestry, är relativt sällsynt i Sverige i dag.

Men i takt med att intresset för att odla mer klimatsmart växer börjar allt fler snegla mot den nygamla odlingsmetoden.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.