Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-07 10:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/stort-kunskapstapp-pa-barnakuten-unga-oerfarna-lamnas-ensamma-med-svart-sjuka-barn/

SVERIGE

Stort kunskapstapp på barnakuten – unga oerfarna lämnas ensamma med svårt sjuka barn

Sjuksköterskorna Yulia Bulanova och Elin Olsson, undersköterskan Obaida Samman, läkarna Anna Dahl och Aron Kerenyi jobbar i team, är beroende av varandra och påverkas alla av det kompetenstapp som barnakuten och många andra arbetsplatser i vården brottas med just nu.
Foto: Paul Hansen

Nya i yrket får allt större ansvar i vården – och färre att fråga.

På Karolinskas barnakut i Solna har personalens samlade erfarenhet minskat dramatiskt på senare år.

– Jag har fått spela erfaren för att göra föräldrar och barn trygga. Det finns inte tid att vara ny här, säger 24-åriga sjuksköterskan Yulia Bulanova.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.