Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-22 22:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/stress-pa-bb-nar-forstfoderskor-skickas-hem-efter-sex-timmar/

SVERIGE

Stress på BB när förstföderskor skickas hem efter sex timmar

”Ett jättestort problem när man har ett gråtande föräldrapar framför sig”, säger Vårdförbundets skyddsombud om att förstföderskor skickas hem sex timmar efter förlossning.
Foto: Veronika Ljung-Nielsen

Att även förstföderskor ska skickas hem sex timmar efter förlossning är en i raden av organisatoriska förändringar som försvårat situationen för barnmorskor på Östra sjukhusets förlossningsavdelning, menar skyddsombud.

– Det är ett jättestort problem när man har ett gråtande föräldrapar framför sig, säger Carina Dereus, förtroendevald barnmorska för Vårdförbundet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.