Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-02 01:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/striden-avgjord-goteborg-infor-spraktest-for-anstallning-i-aldreomsorgen/

SVERIGE

Striden avgjord: Göteborg inför språktest för anställning i äldreomsorgen

Inom äldreomsorgen i Göteborg har flera utredningar pekat på stora brister i svenska språket hos personalen. Nu vill en politisk majoritet sätta in särskilda språktest för anställning.
Foto: Lotta Ögren/TT

Efter flera år av politisk brottning, utredningar, omtag och en begynnande valrörelse: Nu finns en bred majoritet för att införa språktest för anställning i äldreomsorgen i Göteborgs stad.

Politikerna kör därmed över kommunens egna experter och vill att staden ”omgående” börjar med någon av de tester som redan finns, som i Botkyrka, Sigtuna eller Katrineholm.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.