Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-28 23:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/studie-utsatta-grupper-riskerar-att-hamna-i-klam-nar-sverige-staller-om/

SVERIGE

Studie: Utsatta grupper riskerar att hamna i kläm när Sverige ställer om

”Många i Husby vet att vi måste förbereda oss för klimatförändringar. Men vi tampas med mer pressande problem som skjutningar och ekonomiska och sociala utmaningar. Därför hamnar klimatfrågan långt ner på listan.” Orden kommer från 25-årige Husbybon Ahmed Mohamed, till höger i bild.
Foto: Alexander Mahmoud

Värmeböljor och översvämningar i klimatförändringarnas kölvatten kommer att slå oproportionerligt hårt mot utsatta grupper i det svenska samhället. Samtidigt visar ny forskning att ekonomiskt svaga bostadsområden exkluderas när Sverige ställer om.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.