Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-27 16:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/studie-utsatta-grupper-riskerar-att-hamna-i-klam-nar-sverige-staller-om/

SVERIGE

Studie: Utsatta grupper riskerar att hamna i kläm när Sverige ställer om

”Många i Husby vet att vi måste förbereda oss för klimatförändringar. Men vi tampas med mer pressande problem som skjutningar och ekonomiska och sociala utmaningar. Därför hamnar klimatfrågan långt ner på listan.” Orden kommer från 25-årige Husbybon Ahmed Mohamed, till höger i bild.
Foto: Alexander Mahmoud

Värmeböljor och översvämningar i klimatförändringarnas kölvatten kommer att slå oproportionerligt hårt mot utsatta grupper i det svenska samhället. Samtidigt visar ny forskning att ekonomiskt svaga bostadsområden exkluderas när Sverige ställer om.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.