Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-28 15:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/studio-dn-valintervju-med-reka-tolnai-jag-har-tydligen-ett-satt-som-ar-provocerande/

SVERIGE

Studio DN valintervju med Réka Tolnai: ”Jag har tydligen ett sätt som är provocerande”

Réka Tolnai leder Centerns ungdomsförbund CUF sedan maj i år.
Foto: Thomas Karlsson

Hon vill kunna skaka liv i borgerligheten, införa fri invandring och hon har blivit van vid att folk är arga på henne. Hör Réka Tolnai intervjuas i Studio DN:s valintervjuer.

Lyssna på avsnittet:

STUDIO DN  
Valintervju med Réka Tolnai, CUF: ”Jag ber om ursäkt till alla Britt-Marie”
0:00 / 21:29

Sedan i våras är Réka Tolnai förbundsordförande för Centerpartiets ungdomsförbund. Hon var inte valberedningens förslag när hon valdes – men hon övertygade de unga centerpartisterna genom att lova att vara en kaxig ordförande.

Det bevisade hon redan under samma vecka som hon valdes. Det var då hon lanserade ”Britt-Marie” – den lata tanten som skulle personifiera allt det dåliga med svensk arbetsrätt.

– Vi har faktiskt pratat om att skicka blommor till alla som blev berörda, för min tanke var inte att de skulle bli jagade av media, jag är lite ledsen över det. Jag ber om ursäkt till alla Britt-Marie.

I Studio DN Valintervju pratar Kristina Hedberg och Ewa Stenberg med förbundsordföranden som tycker att hon är bra på att starta twitterdrev – och som är van vid att bli ifrågasatt.

Lyssna på avsnittet:

STUDIO DN  
Valintervju med Réka Tolnai, CUF: ”Jag ber om ursäkt till alla Britt-Marie”
0:00 / 21:29

Podden är gratis för alla. Lyssna i DN-appen eller på Podplay eller andra poddplattformar.

I DN-appen kan du välja att ladda ner och lyssna offline. Ladda ner Dagens Nyheters app för iOS här och för Android här. Information om alla poddavsnitt finns här.

Vill du kontakta poddredaktionen? Mejla oss på studiodn@dn.se

Läs mer:

Réka Tolnai: ”Jag ber om ursäkt till alla Britt-Marie”