Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-21 14:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/studio-dn-valintervju-med-tobias-andersson-det-ar-jag-beredd-att-do-for/

SVENSK POLITIK

Studio DN valintervju med Tobias Andersson: Det är jag beredd att dö för

Ungsvenskarnas Tobias Andersson har varit ordförande sedan förbundet bildades i oktober 2015.
Ungsvenskarnas Tobias Andersson har varit ordförande sedan förbundet bildades i oktober 2015. Foto: Thomas Karlsson

Han har varit ordförande för Sverigedemokraternas ungdomsförbund Ungsvenskarna sedan förbundet bildades 2015. Han beskrivs ofta som lojal med partiledningen och är nog också det många skulle kalla en broiler. Kanske är det han som tar över den dagen Jimmy Åkesson lämnar politiken?

Hör Tobias Andersson i Studio DN:s valintervjuer – om hur Sverige borde styras efter nästa val, vad han är beredd att dö för och varför Sverigedemokraterna var tvungna att ändra kurs i abortfrågan.

DN Text

Lyssna här:

STUDIO DN  
Valintervju med Tobias Andersson: Det är jag beredd att dö för
0:00 / 20:30

Om de unga fått bestämma tror Ungsvenskarnas Tobias Andersson att hans konservativa drömregering hade varit körd. Han litar inte på Moderata ungdomsförbundet.

– MUF är avsevärt mer liberala än vad Moderaterna är, jag tror att många fler MUF-medlemmar har problem med Sverigedemokraterna än vad moderata medlemmar har, så där krävs det ju att vi bygger någonting stabilt över tid – även hos unga, säger Tobias Andersson i Studio DN.

Så hur skulle det bli om det var ungdomsförbunden som skulle lösa den här ”omöjliga” regeringsfrågan?

– Då är jag rädd för att vi skulle ha ett vänsterliberalt styre. För då skulle garanterat MUF gå ihop med kanske till och med SSU och med CUF och LUF och bilda ett styre. Så jag tycker att det är bra att det är de vuxna som får styra i den här frågan.

I avsnittet får du också reda på när Tobias Andersson har ljugit – och när han blivit imponerad av en politisk rival.

Programledare: Ewa Stenberg och Kristina Hedberg.

Lyssna på avsnittet:

STUDIO DN  
Valintervju med Tobias Andersson: Det är jag beredd att dö för
0:00 / 20:30

Podden är gratis för alla. Lyssna i DN-appen eller på Podplay eller andra poddplattformar.

I DN-appen kan du välja att ladda ner och lyssna offline. Ladda ner Dagens Nyheters app för iOS här och för Android här. Information om alla poddavsnitt finns här.

Vill du kontakta poddredaktionen? Mejla oss på studiodn@dn.se

Läs mer:

Tobias Andersson: ”Det är bra att de vuxna får styra”

Ämnen i artikeln

Val 2022
Integration
DN podcast
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt