Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-28 14:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/supportrar-erbjuds-vaccinspruta-vid-fotbollsmatch/

SVERIGE

Supportrar erbjuds vaccinspruta vid fotbollsmatch

Malmö FF-supportrar kommer att kunna vaccinera sig i samband med helgens fotbollsmatch.
Malmö FF-supportrar kommer att kunna vaccinera sig i samband med helgens fotbollsmatch. Foto: Anders Bjurö/TT

Unga män är underrepresenterade bland de som vaccinerat sig mot covid-19 i Skåne. Det vill regionen nu råda bot på genom att ha erbjuda drop in-vaccinering på stadionområdet i samband med lördagens match mellan Malmö FF och Norrköping.

Ett mobilt team från Skånes universitetssjukhus kommer att finnas på plats både innan och efter den allsvenska matchen för att vaccinera. Samtidigt kommer länsstyrelsen att ha sina samhälls- och hälsoinformatörer på plats för att svara på frågor om vaccinering på flera olika språk.

– Att arbeta med tillgänglighet och befinna sig där våra invånare är och erbjuda vaccination har visat sig ge effekt. Genom att besöka denna typ av event hoppas vi kunna nå ut till de grupper där vaccinationstäckningen fortfarande är alldeles för låg. Vi vet ju exempelvis att yngre män är underrepresenterade i vaccinationsstatistiken men överrepresenterade i fotbollspubliken, så nu vill vi verkligen uppmana de som ännu inte fått det gjort att ta chansen, säger Maria Landgren läkemedelschef och vaccinsamordnare i Region Skåne, i ett pressmeddelande.

Både den som vill ta sin första spruta och den som redan har tagit den första vaccindosen och nu ska få sin andra dos kommer att kunna vaccineras på platsen. De sistnämnda bör ha med sitt vaccinationskort från dos ett, påminner Region Skåne.

Ämnen i artikeln

Malmö FF
Malmö
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt