Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-29 21:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/svenska-tjansteman-har-larmat-om-misstankta-oegentligheter/

Per Berling tillträdde som generaldirektör på tillsynsmyndigheten Mfof i somras. Han säger till DN att det behövs en utredning som tar ställning till hur Sverige ska agera när det framkommer uppgifter om missförhållanden och oegentligheter, kopplade till internationella adoptioner.

Svenska tjänstemän har larmat om misstänkta oegentligheter

Svenska tjänstemän har gång på gång under 2000-talet rapporterat om misstänkta oegentligheter kopplade till adoptionerna, visar DN:s granskning.

Än i dag kan Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd inte garantera att alla adoptioner är rättssäkra och etiska.

– Det korta svaret är nej, säger generaldirektören Per Bergling.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.

Bild 1 av 8
Foto: Eva Tedesjö
Bild 2 av 8
Foto: Eva Tedesjö
Bild 3 av 8
Foto: Eva Tedesjö
Bild 4 av 8
Foto: Eva Tedesjö
Bild 5 av 8
Foto: Nhac Nguyen/AFP
Bild 6 av 8
Foto: Eva Tedesjö
Bild 7 av 8
Foto: Eva Tedesjö
Bild 8 av 8
Foto: Johan Gunséus