Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-25 01:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/svenska-virusforskare-startar-insamlingsfond-for-att-stoppa-nya-pandemier/

SVERIGE

Svenska virusforskare startar insamlingsfond för att stoppa nya pandemier

Niklas Arnberg, professor vid Umeå universitet.
Niklas Arnberg, professor vid Umeå universitet. Foto: Foto: Mattias Pettersson/Umeå universitet

Världen behöver stå bättre förberedd när nästa pandemi slår till. Det menar 250 svenska virusforskare som därför startar insamlingen Pandemifonden för att stärka forskningen kring virusorsakade sjukdomar.

– Alla med en global överblick vet att världen kommer att drabbas igen. Då behöver vi ha bättre verktyg, säger Niklas Arnberg, professor i virologi och en av initiativtagarna till fonden.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.