Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 05:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/sveriges-iva-kapacitet-nar-inte-malet-som-ett-15-spel-utan-ledig-bricka/

SVERIGE

Sveriges iva-kapacitet når inte målet: ”Som ett 15-spel utan ledig bricka”

Socialstyrelsen ser för små marginaler i intensivvården under april och maj. Bilden är från covid-intensiven avdelning 22 på Sahlgrenska i Göteborg.
Socialstyrelsen ser för små marginaler i intensivvården under april och maj. Bilden är från covid-intensiven avdelning 22 på Sahlgrenska i Göteborg. Foto: Veronika Ljung-Nielsen

Under både april och maj har de tillgängliga platserna i intensivvården legat under – och ibland kraftigt under – de 20 procent som behövs för att säkerställa landets beredskap.

Det är första gången sedan pandemin startade som tillräcklig iva-kapacitet har saknats i Sverige.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.