Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-28 20:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/tillstandet-stabilt-for-10-aring-som-foll-ur-karusell/

SVERIGE

Tillståndet stabilt för 10-åring som föll ur karusell

Skara sommarland.
Skara sommarland. Foto: HENRIK JANSSON/GT/EXPRESSEN

Tillståndet är stabilt för den 10-årige pojke som föll ur en åkattraktion på Skara sommarland i torsdags kväll. Han var allvarligt skadad när han kom till universitetssjukhuset i Linköping och opererades akut.

TT Text

Pojken och hans pappa åkte attraktionen Rodeo tillsammans när olyckan inträffade i torsdags kväll. När pojken fallit ur åkvagnen hamnade han under en av de roterande diskarna och skadade ben, armbåge samt ansikte. Pojken fördes till sjukhuset i Skövde som konstaterade att han var svårt skadad. Under fredagen överfördes han till Universitetssjukhuset i Linköping där han opererades akut. Under tisdagen meddelade sjukhuset till TT att pojkens tillstånd är stabilt.

Det är fortfarande oklart hur olyckan kunde inträffa. Polisen har inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada och har gjort en teknisk undersökning av olycksplatsen. Förundersökningsledaren Michael Ståhlgren tror att utredningen kan dra ut på tiden eftersom han måste invänta protokollet från den tekniska undersökningen innan förhör kan hållas med de inblandade.

Skara sommarland gör en egen utredning parallellt med polisen.

– Vi har en tekniker som kommer och tittar på attraktionen i morgon (läs: onsdag) och vi kommer att vara helt transparenta med vad vi kommer fram till i utredningen. Men jag vill åka till Linköping och prata med pojkens pappa innan det görs ett pressmeddelande. Det är jätteskönt att höra att tillståndet är stabilt för pojken, säger parkens vd Janne Nilsson.

Attraktionen Rodeo är stängd tills vidare.

– Om vi ska ha kvar den, kommer vi att behöva bygga om den, säger Janne Nilsson.

Det här är inte första gången det inträffar en olycka med attraktionen Rodeo. För två år sedan skadades en åttaårig pojke i samma karusell.

– Då hade vi haft ett handhavandefel från vår attraktionsvärd och vi modifierade attraktionen efter det. Vi har jättehögt säkerhetsfokus, det är det viktigaste för oss.

Läs mer:

Skara Sommarlands vd om olyckan: ”Tragiskt”

Pojke föll ur karusell – allvarligt skadad

Ämnen i artikeln

Västsverige
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt