Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-04 02:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/tim-var-bara-11-dagar-nar-han-omhandertogs-nu-ska-han-utvisas-ensam-till-nigeria/

SVERIGE

Tim var bara 11 dagar när han omhändertogs – nu ska han utvisas ensam till Nigeria

”Tim har en trygg uppväxt som ett barn ska ha. Han får mat, kärlek och blir badad. Han har kompisar, går i förskola och älskar att leka med sina bröder. Han åker på släp bakom gräsklipparen, fångar in sniglar och bygger små hus åt dem. Och så tycker han att leksaksfigurerna Babblarna är livet”, säger Sandra Persson.
Foto: Anders Hansson

Tim är 11 dagar gammal när han omhändertas av socialtjänsten. Hans mamma anses inte kapabel att ta hand om honom, fadern är okänd.

Pojken, som i dagarna ska fylla tre, har bott i ett familjhem på Österlen i hela sitt liv.

Nu ska han utvisas till Nigeria. Ett land han aldrig varit i eller har någon anknytning till.

– Jag kan inte förstå hur det kan anses vara barnets bästa när han har sin trygghet här, hos en familj som älskar honom, säger familjehemsmamman Sandra Persson.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.