Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-11 02:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/timbro-skolor-behover-granskas-hardare-an-i-dag/

SVERIGE

Timbro: Skolor behöver granskas hårdare än i dag

– Det är frustrerande att man från högersidan fortfarande inte vill göra något är de problem som alla ser. Sedan friskolereformen 1992 har inga större korrigeringar skett över huvud taget, säger Timbros vd Benjamin Dousa.
– Det är frustrerande att man från högersidan fortfarande inte vill göra något är de problem som alla ser. Sedan friskolereformen 1992 har inga större korrigeringar skett över huvud taget, säger Timbros vd Benjamin Dousa. Foto: Thomas Karlsson

Om systemet med skolval och friskolor ska räddas kvar så behöver det reformeras.

Det hävdar den marknadsliberala tankesmedjan Timbro som släpper en rapport med tio förslag på förändringar.

Det är uppenbart att det finns skolor som är dåliga, fuskar och som utnyttjar systemet på ett otillbörligt sätt, menar Timbros chef Benjamin Dousa som efterlyser förändring från borgerligt håll.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.