Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-26 16:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/timslanga-vantetider-pa-1177/

SVERIGE

Timslånga väntetider på 1177 i VGR

1177:s telefonrådgivning i Västra Götalandsregionen har just nu väntetider på uppåt två timmar, rapporterar P4 Skaraborg.

TT Text

Högst tryck är det på nätterna, och frågorna kan handla om allt från pandemin till skoskav och myggbett, säger Jill Johansson, verksamhetschef på 1177 i Västra Götalandsregionen.

Anledningen till de långa väntetiderna är att många semestrar i regionen, och att verksamheten är underbemannad.

– Vi har försökt bemanna upp extra för vi ser att vi har ett högre tryck än normalt. Trots det räcker vi inte till, säger Jill Johansson.

Nu har ordinarie personal och timanställda fått hoppa in extra och arbetar halvnätter för att beta av kön.

Läs fler nyheter från Västsverige här.

Ämnen i artikeln

Västsverige
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt