Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-18 06:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/tonaringar-begars-haktade-efter-malmoexplosion/

SVERIGE

Tonåringar begärs häktade efter Malmöexplosion

Två tonårspojkar som misstänks ligga bakom sprängdådet vid ett flerfamiljshus i Malmö natten till torsdag har begärts häktade, rapporterar lokala medier.

TT Text

Pojkarna, som är 16 respektive 17 år gamla, är misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse.

Ingen kom till skada vid detonationen, som skedde i stadsdelen Lindeborg, men det uppstod skador på fastigheten.

Polisen har tidigare berättat att uppringare vittnade om att de sett några personer hålla på med något som liknade en bomb. Patruller skickades dit och två personer på cykel greps.

Samma fastighet utsattes för ett sprängdåd förra veckan.

Läs mer:

Explosion i Malmö – två anhållna

Ämnen i artikeln

Malmö
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt