Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-21 22:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/tonarspojke-filmade-valdtakt-tas-upp-av-hd/

SVERIGE

Tonårspojke filmade våldtäkt – tas upp av HD

En tonårspojke, hemmahörande i Jönköpings län, dömdes för kränkande fotografering efter att ha filmat en våldtäkt mot en minderårig flicka i Göteborg 2020, rapporterar SVT Jönköping.

TT Text

En annan pojke våldtog flickan och han filmade då våldtäkten i smyg. Flickan var inte vid medvetande under händelsen utan fick vetskap om våldtäkten efter att filmen skickats till henne i efterhand.

Pojken som filmade händelsen dömdes i tingsrätten till ungdomsvård för kränkande fotografering samt underlåtenhet att avslöja eller anmäla våldtäkt mot barn. Han friades däremot i Hovrätten för det sistnämnda eftersom man ansåg att pojken inte kunnat avslöja brotten utan fara.

Nu tar Högsta domstolen upp fallet igen för att pröva om pojken ska dömas för underlåtenhet att avslöja brott.

Ämnen i artikeln

Jönköping
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt