Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-05 19:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/totalstopp-pa-centralstationen-i-goteborg/

SVERIGE

Fortsatta förseningar efter tågstopp i Göteborg

Under eftermiddagen rådde totalstopp på centralstationen i Göteborg. Tågen började rulla igen vid 16.30-tiden.
Foto: William Holmberg

Efter ett totalstopp på centralstationen i Göteborg går en del av tågen igen på onsdagskvällen, men med stora förseningar.

– Vi har några tåg som rullar men det kommer vara ganska kraftiga följdförseningar, säger Leila Fogelholm, presskommunikatör på SJ.

Vid klockan 15.10 på onsdagen uppstod ett tekniskt fel vid centralstationen i Göteborg som innebar ett totalstopp för avgångar från och ankomster till stationen. Ersättningsbussar sattes in.

– Till en början trodde man att det handlade om en kontaktledning som var sönder, men nu har felet lokaliserats och det handlar om en bärlina som håller upp kontaktledningen, sa Felicia Danielsson vid Trafikverket.

Men på onsdagskvällen är det fortsatta problem i Göteborg, säger Leila Fogelholm, presskommunikatör på SJ.

Ett signalfel i Katrineholm är åtgärdat, men problemen med kontaktledningarna i Göteborg kvarstår. Det skapar stor kapacitetsbrist för trafiken, enligt Fogelholm.

– Vi har några spår som är farbara på centralstationen i Göteborg. Ett antal spår förväntas vara igång vid midnatt och sista etappen hoppas man vara klar med klockan 7 i morgon bitti, säger hon.

Även om delar av trafiken är igång igen orsakar problemen stora följdförseningar som kan dröja sig kvar till torsdagen.

– Det här är inte kul för resenärerna. Vi skickar ut sms resenärer och har man möjlighet att undvika att resa på de stora stambanorna är det bra, säger hon.

DN har sökt Trafikverket, som har hand om kontaktledningarna.

Ämnen i artikeln

Göteborg
Tåg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt