Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-06 20:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/tre-unga-allvarligt-skadade-kraschade-med-bil-under-polisjakt/

SVERIGE

Tre unga allvarligt skadade – kraschade med bil under polisjakt

En bil har kraschat efter en polisjakt i Ale kommun norr om Göteborg på lördagskvällen.

Tre tonåringar skadades allvarligt i olyckan.

En polisjakt inleddes när polisen initierade ett stoppförsök av bilen och föraren vägrade att stanna, rapporterar GP. Jakten pågick i ungefär fem minuter innan bilen kraschade.

I bilen åkte tre pojkar, alla omkring 17 år gamla, varav en klämdes fast i bilen och fick tas loss av räddningstjänsten. De tre vårdas på sjukhus.

– Samtliga skadades när deras fordon körde av vägen. En av de skadade fördes med polishelikopter till sjukhus, övriga två fördes med ambulans. Läget för de tre skadade ska vara allvarligt men stabilt enligt sjukvården, säger Fredrik Flyberg, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Det har väckts flera brottsmisstankar mot de tre pojkarna. Bland annat misstankar om grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada, grov olovlig körning och att ej ha stannat på polismans tecken, enligt polisen.

Den särskilda åklagarkammaren är kontaktad i ärendet för att utreda polisens agerande i samband med olyckan.

– Det här är rutin när någon skadas allvarligt i samband med ett polisingripande.

Ämnen i artikeln

Västsverige
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentarsfältet stänger. Nu finns inte längre möjligheten att kommentera artiklar på DN. Vi hoppas att ni som uppskattat att kommentera artiklar ändå fortsätter att engagera er i vår journalistik, och tar debatten vidare på andra vis. Tack alla läsare för ert engagemang!

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt