Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-06 07:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/tv-darfor-slutade-magdalenaeffekten-med-krasch/

SVENSK POLITIK

TV: Därför slutade Magdalenaeffekten med krasch

12 min. Hon har lett Sverige genom pandemi, Ukrainakrig, misstroendeomröstningar och Natoprocess. Och förtroendet för Sveriges första kvinnliga statsminister har varit rekordhögt. Ändå släcks lampan för Socialdemokraterna efter åtta år vid makten. Vad var det som hände?

Hon har lett Sverige genom pandemi, Ukrainakrig, misstroendeomröstningar och Natoprocess. Och förtroendet för Sveriges första kvinnliga statsminister har varit rekordhögt. Ändå släcks lampan för Socialdemokraterna efter åtta år vid makten.

Vad var det som hände?

VAL 22

Läs mer: Minidokumentär: Vägen fram till den första kvinnliga statsministern

Ämnen i artikeln

Val 2022
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt