Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-29 16:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/tva-anhallna-efter-mordforsok-pa-riksvag-41/

SVERIGE

Två anhållna efter mordförsök på riksväg 41

Två män i 20-årsåldern har anhållits misstänkta för mordförsök efter en skjutning på riksväg 41 i helgen. De misstänkta skyttarna ska ha skjutit från en bil mot en annan där deras tilltänkta offer satt.

Polis larmades strax efter midnatt, natten till söndagen, av två personer som färdades i en bil på riksväg 41 vid Fritsla i Marks kommun i Västra Götaland. Från en bil som då hade kört upp jämsides med dem avlossade någon ett eller flera skott från ett handeldvapen.

Tack vare signalement från inringaren kunde polisen ta upp jakten på de misstänkta gärningsmännen och dessa greps runt klockan 01. Två personer är nu anhållna, misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott.

Åklagaren Therese Alexandersson vill inte kommentera hur bevisningen mot männen ser ut.

– Jag hänvisar till förundersökningssekretess. Vi är fortfarande i inledningsskedet av den här utredningen, säger hon.

Hon vill heller inte säga om något vapen har tagits i beslag.

Männen greps av polis sedan den bil de färdades i stannat för att släppa av dem. Föraren till bilen fortsatte sedan och fordonet återfanns några timmar senare vid Öjersjö brandstation. Polisen söker nu efter ytterligare minst en person som misstänks vara inblandad i mordförsöket.

Therese Alexandersson säger till DN att de anhållna männen tidigare har dömts för våldsbrott, men att hon inte ser någon koppling till organiserad brottslighet.

Det misstänkta mordförsöket kan ha en koppling till en skottlossning i Byttorp tidigare under natten.

– Det är fortsatt så att vi inte utesluter ett samband mellan de här händelserna, men det är heller ingenting som är bekräftat, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Läs DN:s nyheter från Västsverige.

Ämnen i artikeln

Västsverige
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt