Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-01 19:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/tva-gick-vilse-i-svampskogen/

Sverige

Två gick vilse i svampskogen

Två personer anmäldes försvunna vid halv tio-tiden på söndagskvällen sedan de gett sig ut för att leta svamp vid Ragnerudssjön, drygt fyra mil norr om Vänersborg.

En sökinsats inleddes med bland annat hundar och de två återfanns tidigt på måndagens morgon.

Dåligt väder hindrade helikoptrar från att användas i sökandet och terrängen i området är svårframkomlig. Till råga på allt fick de två personer som på söndagskvällen irrade bort sig i skogarna kring Ragnerudssjön i Färgelanda, drygt fyra mil norr om Vänersborg, slut på batteri i mobiltelefonen.

Larmet kom till polisen strax före halv tio på kvällen, då det redan var mörkt i skogen. En sökinsats inleddes och under natten letade polis efter de försvunna, bland annat med hjälp av hundar.

Kvart över sex på måndagens morgon återfanns de försvunna och de båda, en man och en kvinna, uppges må väl, skriver polisen på sin hemsida.

Läs mer om vad som händer i Västsverige.

Ämnen i artikeln

Vänersborg
Västsverige
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt