Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-18 01:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/tva-haktas-for-mord-i-vaxjo/

SVERIGE

Två häktas för mord i Växjö

Polis i Växsjö dagen efter dödsskjutningen.
Polis i Växsjö dagen efter dödsskjutningen. Foto: Mikael Fritzon/TT

17-åringen och 18-åringen som misstänks ligga bakom dödsskjutningen i Växjö i helgen har häktats, uppger Växjö tingsrätt för TT efter tisdagens häktningsförhandlingar.

TT Text

Enligt åklagare Emma Berge är bevisläget är gott.

– Jag tror att det underlättar att polisen i Växjö har god kännedom om personer som bor i det aktuella området och det gjorde att man vidtog bra förstahandsåtgärder, säger hon till TT.

Ytterligare två personer har begärts häktade misstänkta för medhjälp till mordet och häktningsförhandlingar med dem hålls under onsdagen.

Som mest har nio personer varit frihetsberövade i utredningen, men fem av dem har nu släppts.

Åklagaren vill inte kommentera vilka motiv som kan finnas till mordet på en 28-årig man i stadsdelen Araby i Växjö. Enligt vittnen avlossades flera skott vid halv fyra-tiden på lördagsmorgonen och den skjutne hittades sedan av polis.

Ämnen i artikeln

Växjö
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt