Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-28 04:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/tva-vapnade-ran-pa-kort-tid-i-malmo/

Sverige

Två väpnade rån på kort tid i Malmö

Två butiker i Malmö har utsatts för väpnade rån under lördagskvällen. Rånen inträffade med ungefär 20 minuters mellanrum inte långt ifrån varandra.

TT Text

Det första skedde vid 22.20 i en tobaksaffär nära centrum där personalen hotades med ett vapenliknande föremål och krävdes på pengar. Det är oklart om de två gärningsmännen fick med sig något byte. När polisen kom fram hade de lämnat platsen i en bil.

Det andra rånet inträffade vid 22.40 i Västra hamnen, också genomfört av två gärningsmän som var maskerade. De hotade personal i en närbutik och fick med sig kontanter och tobak. Sedan körde de från platsen i en bil.

Ingen person har kommit till fysisk skada. Det är oklart om händelserna hänger ihop men polisen utreder ett samband.

– Det vore tjänstefel att inte misstänka det. Men det vet man inte med säkerhet förrän man har utrett saker och ting, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Polisen kommer att skicka kriminaltekniker till butikerna och pratar med vittnen.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt