Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-27 09:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/ukrainare-pa-flykt-i-fem-manader-fortfarande-utan-sfi-varfor-sitta-pa-bidrag/

SVERIGE

Ukrainare på flykt i fem månader – fortfarande utan SFI: ”Varför sitta på bidrag?”

”Ulf jobbar … på en restaurang … i Skåne.” Maryna Sazonova, hennes dotter Lisa och mamma Olena kämpar med svenska prepositioner på en onlinekurs.
Foto: Nicklas Thegerström

Frustrationen växer bland ukrainska flyktingar i Sverige. Efter snart ett halvår i landet får de fortfarande inte gå språkutbildningen Svenska för invandrare, SFI, vilket försvårar när de söker jobb.

– Varför ska vi sitta på bidrag? undrar matematikern Maryna Sazonova.

Trots att ett krigsslut tycks långt borta, räknar regeringen med att ukrainarna är här tillfälligt och ger inga löften om SFI.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.