Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 20:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/ukrainska-flyktingar-hjalper-resenarer-ratt-pa-arlanda/

SVERIGE

Ukrainska flyktingar hjälper resenärer rätt på Arlanda

”Många resenärer behöver hjälp med att förstå vart de ska ta vägen. Vi gör vad vi kan för att slussa dem rätt, säger Tetiana Taraneko som börjar sitt arbetspass klockan fem varje morgon.
”Många resenärer behöver hjälp med att förstå vart de ska ta vägen. Vi gör vad vi kan för att slussa dem rätt, säger Tetiana Taraneko som börjar sitt arbetspass klockan fem varje morgon. Foto: Magnus Hallgren

De flydde krigets Ukraina, kom till Stockholm för mindre än tre månader sedan och nu är de anställda av Swedavia som flygplatsvärdar på Arlanda.

– Det känns som om jag fått en del av mitt liv tillbaka, säger Iryna Petruk, från Rivne i nordvästra Ukraina.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.