Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-28 15:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/ulf-kristersson-m-mitt-mal-ar-inte-att-manniskor-ska-stalla-om-sina-liv/

SVERIGE

Ulf Kristersson (M): ”Mitt mål är inte att människor ska ställa om sina liv”

Elektrifiering och kortare tillståndsprocesser – det är lösningen på klimatkrisen, säger Ulf Kristersson (M) i den sista delen av intervjuserien Klimatledarna.
Foto: Thomas Karlsson

Klimatet är en av vår tids ”riktigt, riktigt stora frågor” och den ska lösas långsiktigt med elektrifiering och kortare tillståndsprocesser. Det säger Ulf Kristersson (M) i den sista delen av intervjuserien Klimatledarna.

I nuvarande utsläppstakt är koldioxidbudgeten för att klara Parisavtalet slut om mindre än åtta år. Men moderatledaren vill inte tala om livsstilsförändringar för medborgarna.

– Ingen människa kommer vilja leva i permanent pandemitillstånd.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.