Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-18 18:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/ulla-andersson-v-lamnar-politiken/

SVENSK POLITIK

Ulla Andersson (V) lämnar politiken

Ulla Andersson.
Ulla Andersson. Foto: Magnus Hallgren

Vänsterpartiets talesperson i ekonomisk-politiska frågor, Ulla Andersson, har bestämt sig för att inte ställa upp för omval. Det meddelar hon på Twitter.

Ulla Andersson har varit riksdagsledamot för Vänsterpartiet sedan 2006 där hon suttit som representant för Gävleborgs läns valkrets.

Hon är ekonomisk-politisk talesperson för partiet och var vice gruppledare för Vänsterpartiet mellan åren 2010 och 2012.

Ulla Andersson var en av fyra som 2011 meddelade att hon ville bli partiets ordförande i kamp med Jonas Sjöstedt, Rosanna Dinamarca och Hans Linde. 2012 valdes så Sjöstedt sedan den tidigare partiledaren Lars Ohly meddelat att han inte ställde upp för omval.

https://twitter.com/AnderssonUlla/status/1447987091699347466

I en kommentar på Facebook efter beskedet skriver Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar om Ulla Anderssons insatser: ”Hon är så nära en nestor man kan komma i Vänsterpartiet. När Ulla pratar lyssnar man, och vet att det är på riktigt. En person med stort hjärta.”

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt