Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-29 03:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/utredning-av-karusellolycka-pa-skara-sommarland-laggs-ned/

SVERIGE

Utredning av karusellolycka på Skara sommarland läggs ned

Foto: HENRIK JANSSON/GT/EXPRESSEN

Utredningen av den karusellolycka på Skara sommarland i somras där en tioårig pojke skadades allvarligt läggs ned, meddelar Åklagarmyndigheten.

TT Text

Pojken föll ur karusellen under ett driftstopp, när han på något sätt kom ur låsanordningen på sittplatsen. Det är oklart om han öppnat den eller om den öppnats av sig själv. Åklagaren har dock inte kunnat bevisa att någon gjort sig skyldig till brott.

Personen som skötte karusellen vid olyckstillfället gjorde sin första arbetsdag, och det är oklart huruvida han fick tillräcklig information om rutiner vid driftstopp.

”Dessutom frågade han i samband med driftstoppet en mer erfaren kollega vad han skulle göra och fick då rådet att starta om karusellen, vilket han gjorde”, säger förundersökningsledare Hampus Sabel enligt utskicket.

Läs mer:

Tillståndet stabilt för 10-åring som föll ur karusell

Skara Sommarlands vd om olyckan: ”Tragiskt”

Ämnen i artikeln

Västsverige
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt