Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-26 08:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/utredning-om-privata-sjukvardsforsakringar-far-kritik-inifran-bor-goras-om/

SVERIGE

Utredning om privata sjukvårdsförsäkringar får kritik inifrån

Utredningen om privata sjukvårdsförsäkringar tillsattes i augusti 2020 efter DN:s granskning som visade att privata vårdgivare lät försäkringspatienter gå före patienter som remitterats från regionerna.
Foto: Isabell Höjman/TT

Utredningen om privata sjukvårdsförsäkringar tillsattes för att begränsa dess effekter på den offentligt drivna vården, och säkerställa att alla patienter får vård efter behov. Men redan innan den läggs fram lyfts kritik från experter inifrån utredningen mot att det saknas skarpa förslag.

– Utredningen har helt struntat i farhågorna i direktiven om en utveckling bort från en behovsstyrd vård och tolkat uppdraget för snävt, säger Ulrika Lorentzi, LO:s expert i utredningen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.