Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-16 21:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/utslapp-fran-permafrost-storre-an-klimatmodeller-visar/

SVERIGE

Utsläpp från permafrost större än klimatmodeller visar

Tinande permafrost, som här i Kanada, släpper ut stora mängder av växthusgaserna koldioxid och metan. Nya forskarrön visar att de har större påverkan på klimatet än vad klimatmodeller tidigare har visat.
Tinande permafrost, som här i Kanada, släpper ut stora mängder av växthusgaserna koldioxid och metan. Nya forskarrön visar att de har större påverkan på klimatet än vad klimatmodeller tidigare har visat. Foto: Gustaf Hugelius

Större utsläpp från permafrost än beräknat, avverkning hotar tropiska skogars roll som kolsänkor och satsningar efter coronapandemin avgörande för klimatet. Det tillhör de viktigast klimatvetenskapliga insikterna under 2020, konstaterar ny rapport.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.