Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 13:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/vald-och-brott-toppar-for-forsta-gangen-sverigestudien/

SVERIGE

”Våld och brott” toppar för första gången Sverigestudien

”Våld och brott” är begreppet som flest i den så kallade Sverigestudien anser beskriver de värderingar/egenskaper/beteenden i det Sverige de lever i i dag.
”Våld och brott” är begreppet som flest i den så kallade Sverigestudien anser beskriver de värderingar/egenskaper/beteenden i det Sverige de lever i i dag. Foto: Henrik Isaksson/TT

För första gången sedan den så kallade Sverigestudien 2010 började följa utvecklingen av människors värderingar toppar kategorin ”våld och brott” de egenskaper och beteenden som de 2.000 svarande anser bäst beskriver det Sverige de lever i.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.