Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-30 20:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/varning-for-hala-vagar-i-smaland-och-pa-oland-i-kvall/

SVERIGE

Varning för hala vägar i Småland och på Öland i kväll

Våta vägbanor kan frysa och leda till ishalka i södra Götaland och på Öland, varnar SMHI för. Varningen gäller från 17.00 och framåt på söndagskvällen.

DN Text

Enligt SMHI:s prognos kommer ett regnområde att röra sig söderut under söndagen, men sedan klarnar det upp och blir kallare.

Det finns en risk att vägar som inte hunnit torka fryser på, något som kan leda till ishalka.

Varningen gäller för södra Götaland, från Jönköping ned till Karlskrona och ut mot Kalmar, samt Öland.

Det kan bli köer och begränsad framkomlighet på grund av trafikolyckor, varnar SMHI.

Ämnen i artikeln

Skåne
Småland
SMHI
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt