Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-26 04:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/vaxlingskontor-som-misstanks-ha-tvattat-knarkmiljoner-fick-coronastod/

SVERIGE

Växlingskontor som misstänks ha tvättat knarkmiljoner fick coronastöd

Växlingskontoret World Exchange på Södermalm i Stockholm misstänks ha använts för att tvätta hundratals miljoner åt knarkförsäljare.
Foto: Jonas Lindkvist

Ett växlingskontor som misstänks ha tvättat hundratals miljoner i knarkpengar åt den organiserade brottsligheten fick coronastöd samtidigt som ägaren satt häktad.

DN:s granskning visar att statens stöd för korttidsarbete i minst ett 80-tal fall har gått – utan någon kontroll – till ekobrottslingars bolag eller till företag som används i grov kriminalitet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.