Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-03 03:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/vild-strejk-slar-mot-pendeltag-i-stockholm/

SVERIGE

Vild strejk slår mot pendeltåg i Stockholm

Resenären Nicola Hayward säger att strejken kom som en överraskning för henne. När hon kollade appen tidigt på morgonen hittade hon ingen information om att den dragit igång.
Foto: Lisa Mattisson

Stora delar av Stockholms pendeltågstrafik stod stilla på måndagen när lokförare gick ut i vild strejk. Planen är att strejken ska pågå i tre dagar. Lokförarna säger att stödet från resenärerna är stort – en Swishinsamling som ska täcka eventuella skadestånd har på 48 timmar dragit in en halv miljon kronor.

DIGITAL PRENUMERATION

Gratis året ut – läs DN, Expressen och mer!

Alla artiklar på DN.se ingår. Dessutom: Expressen och över 40 lokala nyhetssajter! Gratis till 31 december, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån. Ingen bindningstid. Se allt innehåll här.

  • All journalistik du behöver – i en enda prenumeration
  • Tusentals artiklar på DN.se, Expressen.se och över 40 lokala nyhetssajter
  • Smarta krönikor, insiktsfulla ledare och skarpa reportage och analyser
  • Samma inlogg överallt. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.