Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-30 16:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/vittnesmal-fran-varden-ska-pressa-politikerna-infor-valet/

SVERIGE

Vittnesmål från vården ska pressa politikerna inför valet

Oppositionsregionrådet Aida Hadzialic (S) och vård- och valfrihetsregionråd Tobias Nässén (M) var på plats utanför landstingshuset på Kungsholmen när Sjukvårdsuppropet delade ut sin bok.
Foto: Eva Tedesjö

De har protesterat mot hur vården sköts i Region Stockholm i flera år. Nu ska Sjukvårdsuppropet få alla att snacka vård inför valet i höst. På torsdagen fick politikerna ta emot en ny bok med vittnesmål från vårdgolvet.

– Det spelar ingen roll vilket parti som vinner, det viktiga är att satsa mer på vårdcentraler och akutsjukhus, säger läkaren Akil Awad.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.