Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-04-01 10:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/wannholt-tilldelad-advokat-i-brasilien-utredningen/

SVERIGE

Wannholt tilldelad advokat i Brasilien-utredningen

Partiet Demokraternas grundare och ledare Martin Wannholt är föremål för en åklagarlett polisutredning i Göteborg. Den rör hans tidigare agerande i ett skogsplanteringsbolag i Brasilien, där denna bild är tagen.
Foto: Privat

Partiledaren för Demokraterna i Göteborg Martin Wannholt har tilldelats en advokat för att försvara sig i utredningen om påstådda oegentligheter i det skogsplanteringsbolag han länge drev i Brasilien.

– Om ett par veckor ska jag stämma av med utredarna om det finns skäl att hålla förhör och delge misstanke om brott eller att avsluta redan där, säger kammaråklagare Bengt-Olof Berggren.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.