Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-01 03:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/ygeman-max-halften-med-utomnordisk-bakgrund-i-utsatta-bostadsomraden/

SVERIGE

Ygeman: Max hälften med ”utomnordisk bakgrund” i utsatta bostadsområden

Migrations- och integrationsminister Anders Ygeman tycker att polisens lista över utsatta områden är alltför otydlig i dag. Han öppnar för att införa ett kriterium som handlar om andelen boende med utomnordisk bakgrund.
Foto: Beatrice Lundborg

Integrationsminister Anders Ygeman (S) vill se tydligare kriterier i klassningen av utsatta områden. En hög andel boende med utomnordisk bakgrund kan bli ett nytt mått.

Ygeman inspireras av Danmark.

– Jag tror att det är dåligt att ha områden där majoriteten har utomnordiskt ursprung, säger ministern.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.