Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-15 10:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/ytterligare-en-person-hittad-dod-efter-branden-i-halmstad/

Sverige

Ytterligare en person hittad död efter branden i Halmstad

Foto: Johan Nilsson/TT

Ytterligare en person har hittats död efter tisdagens bostadsbrand i Halmstad. Sedan tidigare är tre personer anhållna för mord och grov mordbrand.

Under tisdagskvällen vid 21.19 fick polisen larm om ett bråk i Halmstad. Där hittade man en svårt skadad man i anslutning till ett flerfamiljshus i lågor. Mannen hade allvarliga stickskador och avled senare på sjukhus. Under onsdagseftermiddagen kunde man söka igenom fastigheten där en kropp anträffades.

– Kroppen är inte identifierad, vi har inga uppgifter på kön eller ålder. Vi kan bara konstatera att en kropp är anträffad i den del av byggnaden som var intressant för oss att undersöka, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

– Efter omständigheterna är det svårt att identifiera denne. Om det är branden eller något annat vet vi inte i nuläget, säger han om dödsorsaken till TT.

En man i 30-årsåldern greps under tisdagskvällen i samband med att han sökte sjukhusvård. Senare kunde ytterligare två gripas och samtliga tre är anhållna för mord och grov mordbrand. Under kvällen kommer polisen att knacka dörr i området och hålla ytterligare vittnesförhör, skriver polisen på sin hemsida.

Enligt kommunen är den förstörda byggnaden ett flerfamiljshus som bland annat används som studentboende. Brandförloppet beskrivs som väldigt snabbt och vittnen uppgav hade de hade hört någon form av smäll eller explosion i samband med att branden startade. Bombtekniker var på plats under morgonen, men det finns inget som tyder på att någon explosion inträffat, meddelar polisen. Smällarna uppstod troligen vid branden.

DN har varit i kontakt med åklagare Henrik Kindlund som meddelar att han kommer kommentera händelsen först under torsdagen.

Under onsdagskvällen hade mannen som avled av de allvarliga stickskadorna inte heller han identifierats, skriver TT.

Ämnen i artikeln

Halmstad
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt