Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-06 13:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/1-6-miljoner-i-skatteboter-for-trumpbolag/

VÄRLDEN

1,6 miljoner dollar i skatteböter för Trumpbolag

En domstol i New York har bötfällt två företag inom USA:s förre president Donald Trumps familjeföretag Trump Organization för skattebrott.

TT Text

Summan de båda bolagen Trump Corporation och Trump Payroll Corp ska betala är 1,6 miljoner dollar (knappt 17 miljoner kronor).

Redan i december levererades fällande domar på de åtalspunkterna. Dessa rörde huruvida Trump Organization varit delaktigt i att undvika förmånsbeskattning för höga chefer som haft tillgång till hyresfria lägenheter och lyxbilar.

Att bötesbeloppet skulle bli förhållandevis lågt var också känt sedan tidigare – summan är ändå den högsta som domaren enligt lag kunde utfärda, skriver nyhetsbyrån AP.

Domen har också räknats som en framgång för de New York-åklagare som lagt ner tre år på att undersöka Donald Trump och hans affärer.

Trump, som i november i fjol meddelade att han ställer upp som presidentkandidat för Republikanerna, kallar utredningen av hans bolag en politiskt motiverad ”häxjakt” som Demokraterna driver av hämndlystnad.

Ämnen i artikeln

Donald Trump
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentarsfältet stänger. Nu finns inte längre möjligheten att kommentera artiklar på DN. Vi hoppas att ni som uppskattat att kommentera artiklar ändå fortsätter att engagera er i vår journalistik, och tar debatten vidare på andra vis. Tack alla läsare för ert engagemang!

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt