Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-31 21:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/79-poliser-gisslan-i-colombia-i-protest-mot-oljebolag/

VÄRLDEN

79 poliser gisslan i Colombia i protest mot oljebolag

Regeringens människorättsombudsman är på plats för att medla med demonstranterna.
Foto: AFP

Våldsamma protester mot ett oljebolag bröt ut i den colombianska Caquetáregionen på torsdagen. En polis har dödats och 79 hålls gisslan av demonstranter i den colombianska Caquetáregionen.

Lokalbefolkningen blockerar oljeprospekteringsbolaget Emerald Energys anläggning och kräver hjälp med vägprojekt i området. En polis har dödats i en macheteattack och ytterligare en person har skjutits till döds, enligt BBC, som hänvisar till lokala myndigheter.

Förutom ett stort antal poliser har också nio arbetare på oljefälten tagits som gisslan. Colombias president Gustavo Petro uppmanar till demonstranterna att frige fångarna innan våldsamheterna eskalerar. Han har också bett Röda korset att bistå med medicinsk hjälp.

Regeringens människorättsombudsman är på plats för att medla och ska ha stoppat demonstranterna från att kasta molotovcocktails mot oljeanläggningen.

Protester mot energi- och gruvbolag är vanliga i området och lokalbefolkningen kräver ofta att företagen bidrar till att bygga upp infrastrukturen i regionen.

Oljebolaget har inte kommenterat händelsen.