Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-04 22:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/aldre-kvinnor-stammer-schweiz-for-usel-klimatpolitik-forkortar-deras-liv/

VÄRLDEN

Äldre kvinnor stämmer Schweiz för usel klimatpolitik – förkortar deras liv

– Klimatförändringarnas höga toppar i värmeböljorna gör oss äldre kvinnor sjuka, säger Anne Mahrer, en av företrädarna för schweiziska organisationen Klimaseniorinnen.
Foto: Jean-Francois Badias/AP

Över 2 000 äldre kvinnor i Schweiz har stämt regeringen i Europadomstolen med anklagelsen om att landets klimatpolitik är så usel att den förkortar deras liv.

Får ”Klimaseniorinnen” rätt kan fallet bli prejudicerande för domstolens alla 46 medlemsländer - och få konsekvenser för Aurora-fallet i Sverige.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.