Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-28 21:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/anna-lena-lauren-exakt-vad-som-hant-utanfor-belgorod-ar-fortfarande-dunkelt/

VÄRLDEN | KOMMENTAR

Anna-Lena Laurén: Exakt vad som hänt utanför Belgorod är fortfarande dunkelt

Den här bilden sägs föreställa medlemmar i så kallade Ryska frivilligkåren i Kozinka som ligger i Ryssland, precis intill gränsen till Ukraina. Soldaterna bär gul tejp, vilket är ukrainska arméns sätt att känna igen sina egna. Ukraina säger sig inte ha något med den här operationen att göra – som enligt uppgift ska ha korsat gränsen till Ryssland från just Ukraina.
Foto: Russian Volunteer Corps/Reuters

Utåt säger Ukraina att man inte har något att göra med de så kallade sabotörerna utanför Belgorod. Exakt vad som har hänt är fortfarande höljt i dunkel. Men resultatet är att de ryska myndigheterna framstår som katastrofalt inkompetenta.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.