Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-01 06:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/anna-lena-lauren-pinsamt-historiskt-fel-pa-staty-over-alexander-iii/

VÄRLDEN | KRÖNIKA

Anna-Lena Laurén: Pinsamt historiskt fel på staty över Alexander III

Den 5 juni höll president Vladimir Putin personligen ett tal då en ny staty över Aleksandr III avtäcktes i Gattjina utanför Sankt Petersburg. Senare visade det sig att en av tsarens ordnar måste avlägsnas, eftersom den var felaktigt utformad.
Den 5 juni höll president Vladimir Putin personligen ett tal då en ny staty över Aleksandr III avtäcktes i Gattjina utanför Sankt Petersburg. Senare visade det sig att en av tsarens ordnar måste avlägsnas, eftersom den var felaktigt utformad. Foto: Mikhail Metzel/Tass/TT

I historieskrivningen är tsar Alexander III känd som en bakåtsträvare. Men för Putin är han en tsar som försvarade Ryssland. Nu har Putin stolt avtäckt en ny staty över idolen – men det visade sig att monumentet innehöll ett historiskt fel.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in