Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-11 02:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/antastade-sjuaring-fick-tio-ars-fangelse/

VÄRLDEN

Antastade sjuåring – fick tio års fängelse

99,3 procent av alla kvinnor i Egypten har någon gång drabbats av sexuella trakasserier, enligt en FN-rapport. Kairo utsågs år 2017 till världens farligaste storstad för kvinnor.
99,3 procent av alla kvinnor i Egypten har någon gång drabbats av sexuella trakasserier, enligt en FN-rapport. Kairo utsågs år 2017 till världens farligaste storstad för kvinnor. Foto: Amr Nabil/AP

En 37-årig man har dömts till tio års fängelse i Egypten för att ha sexuellt ofredat en sjuårig flicka. Övergreppet fångades på bild av en övervakningskamera och väckte starka reaktioner när det spreds i sociala medier. Mannen kunde snabbt identifieras och gripas.

37-åringen hade lockat in flickan i en trappuppgång i Maadi, en förort söder om Kairo. Där ofredade han henne sexuellt. När en kvinna som blev vittne till övergreppet konfronterade honom flydde han.

Mannen döms till tio års fängelse för ”hedersövergrepp”, motsvarande sexuellt ofredande, rapporterar lokala medier.

Flickans målsägandebiträde beskriver domen som ”historisk”.

Under domstolsförhandlingarna i mars hävdade försvaret att mannen var ”psykiskt störd” i lagens mening, men domstolen gjorde en annan bedömning och dömde mannen till fängelse.

Läs mer:

Sexuellt trakasseri mot en liten flicka chockar Egypten

Vittnen till gruppvåldtäkt blir häktade och offer svärtas ned

Ämnen i artikeln

Egypten
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt