Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-30 11:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/belarusisk-nyhetssajt-lagger-ner/

VÄRLDEN

Belarusisk nyhetssajt lägger ner

Den oberoende nyhetssajten Nasja Niva meddelar att verksamheten i Belarus upphör på grund av säkerhetsrisker.

TT Text

Förra veckan slog belarusiska myndigheter till mot flera medier. Åtkomsten till Nasja Niva begränsades efter anklagelser om att den publicerat ”olagligt innehåll”.

De medarbetare som befinner sig i Belarus har slutat arbeta, säger mediebolagets direktör Anastasija Rovdo enligt radiokanalen Euroradio. Ledningen planerar att starta en ny redaktion som drivs från utlandet.

I maj släckte myndigheterna nyhetsportalen tut.by, som satsat hårt på att rapportera om protesterna i landet efter presidentvalet 2020. Den 8 juli startade tut.bys före detta anställda ett nytt medieprojekt, zerkalo.io, som publicerar nyheter om Belarus, men medarbetarna befinner sig utomlands.

Läs mer:

Uppgifter: Chefredaktörer gripna i Belarus

Ämnen i artikeln

Belarus
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt